Prečo Slováci radi nakupujú potraviny i drogériu v Rakúsku a Nemecku?

cistenie-umyvadla-cistiace-prostriedky

Nákupy potravín a drogérie sú pre Slovákov v Rakúsku a Nemecku stále populárnejšie. Prečo sa „nákupná turistika“ tak rozšírila? Povieme si niekoľko dôvodov.


Nákup nemeckej drogérie z pohodlia domova

 

Online nakupovanie patrí k obľúbeným spôsobom, ako si jednoducho zaobstarať tovar bez návštevy kamennej predajne. Vyhľadáva ho čoraz viac ľudí, predovšetkým na kúpu oblečenia a obuvi, elektroniky, potravín, ale aj drogérie.

Práve s internetovými obchodmi s drogériou sa v poslednom období akoby roztrhlo vrece. Zákazníci majú na výber viacero online drogérií, ktoré na Slovensku predávajú produkty zahraničných značiek. Jedným z obľúbených e-shopov v tejto kategórii je myAustria.sk, ktorý ponúka kvalitnú a vyhľadávanú rakúsku a nemeckú drogériu, ale aj taliansku kozmetiku.

Online drogéria garantuje kvalitu predávaného tovaru, ktorú potvrdzujú aj pozitívne recenzie zákazníkov. Odporúčame vám navštíviť nákupného radcu Heureka.sk, kde sa uvedené recenzie viažu k reálnym nákupom zákazníkov v e-shope myAustria. Celkovo nákup v tomto e-shope odporúča takmer 100 % nakupujúcich, čo je dobrým predpokladom aj pre vašu spokojnosť s objednávkou.

No ak by sa náhodou stalo, že vám dodaný tovar nebude vyhovovať, môžete s spoľahnúť na férovú garanciu vrátenia peňazí.

Veľkým benefitom pre nakupujúcich v e-shope myAustria je možnosť získať dopravu zdarma s expresným doručením do 24 hodín. Ak sa v online obchode rozhodnete nakupovať, ušetríte čas i peniaze.
 

Žena čistí parapet.
Autor: Polina Tankilevitch (Pexels)


Prečo nakupovať nemeckú drogériu?


Existuje viacero dôvodov, prečo zákazníci preferujú nákup drogérie z Rakúska a Nemecka a nenakupujú v slovenských drogériách. Za rozhodujúce môžeme považovať nasledujúce 3 faktory.

 

Preukázaná kvalita


Zrejme ste už počuli alebo na vlastnej koži zažili dvojakú kvalitu produktov v Európskej únii, a to aj čo sa týka pracích prostriedkov. Dohady o tom, že nemecké pracie prášky, gély či aviváže sú kvalitnejšie, objasnila už v roku 2017 Európska únia i Slovenská obchodná komora. V laboratórnych testoch bol jasne viditeľný rozdiel medzi pracím prostriedkom zakúpeným v Rakúsku alebo Nemecku a u nás.

Nemecké pracie prostriedky sú oveľa koncentrovanejšie a obsahujú vyšší podiel aktívnych látok, vďaka čomu sú účinnejšie v porovnaní s bežnými pracími prostriedkami. V praxi to znamená, že na jedno pranie miniete menej pracieho prostriedku, čím v konečnom dôsledku ušetríte peniaze.
 

Prostriedky na pranie myAustria.
Zdroj: myaustria.sk

 

Šetrnosť k prírode


Inovatívny prístup a zavádzanie ekologickejších technologických postupov výroby učebnicovo definuje nemecké spoločnosti. Aj preto si môžete vyberať z bohatej ponuky ekologickej drogérie rôznych značiek, napríklad Sonett, Claro či Frosch. Neobsahujú škodlivé látky pre ľudí, zvieratá či rastliny, a tak sa stávajú priateľskými aj pre životné prostredie.

A ešte jedna skvelá správa, viacerým spoločnostiam nie je cudzie ani využívanie recyklovaných obalov, čo znamená znižovanie množstva odpadu.

 

Porovnateľné ceny


Myslíte si, že nemecká drogéria je výrazne drahšia od tej slovenskej? Pravdou je, že ich cena je porovnateľná, ale rozdiel je v účinku. Ako sme spomínali vyššie v článku, nemecká drogéria obsahuje mimoriadne účinné látky, takže pri praní stačí použiť menšie množstvo produktu. Samozrejme, pre dokonalý výsledok dodržiavajte odporúčané dávkovanie výrobcu. 

V konečnom dôsledku to znamená, že za slovenskú a nemeckú drogériu zaplatíte podobnú sumu, no nemecký produkt budete musieť kupovať menej často, pretože je mimoriadne účinný aj pri menšej dávke.


Už viete odpoveď na otázku, prečo spotrebitelia vyhľadávajú a nakupujú drogériu a kozmetiku označenú garanciou nemeckej kvality? A pridáte sa k nim aj vy? Nemusíte cestovať do zahraničia, otvorte si e-shop myAustria a vyberte si zo širokej ponuky nemeckých, rakúskych i talianskych značiek za bezkonkurenčné ceny.

 


Sponzorovaný článok