Kúpiť alebo nekúpiť rozbalený produkt?

30.06.2017 Kristína Nakupovanie Zdielať
Kúpiť alebo nekúpiť rozbalený produkt?

Premýšľate nad kúpou rozbaleného produktu? Aké sú jeho výhody a nevýhody? Ako môžete pri rozbalenom tovare využiť zľavové kupóny?

Pri nakupovaní, najčastejšie pri on-line nákupoch, sa môžete stretnúť s tovarom, ktorý je označený ako „rozbalený“. O aké produkty ide a aké výhody má ich nákup, resp. objednanie?

Rozbalený tovar tvoria nové nepoškodené produkty, ktoré len jednoducho už boli rozbalené a znova zabalené väčšinou do pôvodného balenia. Spravidla ide o veci, ktoré boli zákazníkom vrátené v zákonnej 14-dňovej lehote, boli použité ako propagačné/prezentačné materiály alebo za účelom nafotenia do e-shopu či katalógov. Niekedy to môžu byť prípadne produkty, ktoré boli len zapožičané recenzentom, aby im mohli napísať hodnotenie do časopisov či na webové portály.

 

Výhody a nevýhody rozbaleného tovaru

ak, ako má každá minca dve strany, aj nakupovanie rozbalených produktov má svoje pre aj proti. Najväčšia výhoda je zrejmá – lacnejší nákup. Za už raz rozbalený produkt zaplatíte spravidla o 10 - 30 % menej ako za bežný. Pritom aj na takýto tovar sa vzťahuje štandardná dvojročná záruka a spravidla sa jedná o bezchybný originálny kus, ktorý len niekto vrátil. Najčastejšie takto môžete prísť k lacnejšej elektronike, hlavne k počítaču či mobilnému telefónu.

Mnohé firmy si na ponúkaní rozbaleného tovaru dokonca postavili podnikanie. V internetových obchodoch tak na nových majiteľov čakajú produkty, ktoré majú len poškodený obal a inak žiadnu zásadnú chybu. Tovaru nechýba žiadna súčiastka a zväčša ide skutočne len o problém s obalom. Nedá sa to však úplne vylúčiť, čo je zároveň najväčšia nevýhoda. Väčšina ľudí má strach kupovať rozbalený tovar, lebo majú pocit, že kupujú niečo „z druhej ruky“ alebo „mačku vo vreci“. Pri serióznom predajcovi sú však tieto obavy neopodstatnené. Jednoducho stačí byť obozretný, a to platí pri nakupovaní kdekoľvek a od kohokoľvek. Zakúpenie rozbaleného tovaru v podstate nesie tie isté riziká ako nákup bežného. Preto majú predávajúci obchodné podmienky nastavené tak, že aj rozbalený tovar môžete vrátiť do dvoch týždňov.

 

vašekupóny.sk zľavové kupóny

 

Použite zľavový kupón a ušetrite dvakrát

Ste milovníkmi zľavových kupónov a radi ich využívate pri svojich nákupoch? Vedeli ste, že si ich môžete uplatniť aj pri nákupe rozbaleného tovaru? Ušetríte si tak more peňazí.

Predstavte si napríklad, že už dlhšie máte vyhliadnutý skvelý nový mobil, o ktorom viete, že bežne stojí 200 €. Vy ho však na e-shope rozbalene.sk nájdete v sekcii „rozbalené“ so zľavou 20 %. Výborne! Hneď ste si ušetrili 40 €. Vy ste však šikovný a na webe www.vasekupony.sk ešte nájdete kupón na zľavu 5 % na nákup mobilných telefónov v danom obchode. Celkom ste si teda ušetrili 48 €. Čo myslíte, potešilo by?