Hľadáte najlepší pelech pre psa? Nakupujte na Zoohit.sk

11.10.2018 Kristína Nakupovanie Zdielať
Hľadáte najlepší pelech pre psa? Nakupujte na Zoohit.sk

Aj vy by ste pre svojho domáceho miláčika urobili čokoľvek? Vytvorte pre neho vo svojej domácnosti útulné miesto, kde sa bude cítiť ako v bavlnke a pripravte pre neho ten pravý pelech. Teda, samozrejme vtedy, ak ho neplánujete mať na svojom gauči alebo v posteli ;-)

 


Pri výbere pelechu pre vášho štvornohého miláčika by ste mali zvažovať niekoľko faktorov. Poradíme vám, ktoré sú to a kde môžete nakupovať so zľavou.
 
 
Prečo potrebuje váš pes pelech?
 
Každý, kto má v domácnosti štvornohého štekajúceho miláčika, by mu mal zabezpečiť pohodlný psí pelech. Pelech poskytuje psovi nielen miesto pre spánok a leňošenie, ale aj miesto ochrany a bezpečia, kde sa nemusí ničoho obávať. Pohodlný a útulný pelech je pre vášho psa rovnako dôležitý ako pohodlná posteľ pre vás. Pelech je skrátka JEHO MIESTO. Existencia takéhoto miesta je tiež dôležitá aj pri výcviku. Keď od vás začuje povel “na miesto!”, mal by vedieť, že jeho miesto je práve na psom pelechu.

zoohit zľavy vasekupony.sk

 

Podľa čoho vyberať pelech pre psa?
 
Ak kupujete pelech prvýkrát, potom by ste mali vedieť, že existuje množstvo tvarov, veľkostí a farieb pelechov. V širokej ponuke pelechov sa veru orientuje len ťažko. Ako si teda vybrať ten pravý tak, aby ste boli spokojný nielen vy, ale hlavne váš štvornohý kamarát?
 
#1 Zvažujte umiestnenie
Všetko by sa malo odvíjať umiestnenia pelechu. Nedávajte ho na miesto, kde sa veľa pohybujete, pelech by vám v žiadnom prípade nemal prekážať. Najlepším miestom býva roh miestnosti, kde si môže váš chlpáč odpočinúť, a zároveň má prehľad o tom, čo sa okolo neho deje. Ak máte psíka už dlhšie, ale doteraz nemal vlastný pelech, umiesnite pelech na jeho obľúbené miesto.
 
#2 Vyberte si materiál
Práve od plánovaného umiestnenia pelechu sa bude odvíjať aj výber materiálu. Bude váš psík na verande? Potom zvoľte jednoducho umývateľný materiál. Možnosťou je napríklad plastový pelech, ktorý doplníte vankúšom alebo dekou. Ak budete mať pelech v dome alebo v byte, môžete siahnuť aj po textilných materiáloch. Aj v tomto prípade však vyberajte pelech s poťahom, ktorý sa dá ľahko zložiť a vyprať.
 
#3 Ani veľký, ani malý - skrátka, taký akurát
Ideálna veľkosť pelechu sa odvíja od veľkosti vášho psíka. Zmerajte ho v polohe, v ktorej najradšej odpočíva. Zmerajte jeho dĺžku a šírku s natiahnutými labkami. A to najlepšie vtedy, keď spí :-) Pelech by mal mať približne o 20 centimetrov viac ako jeho miery. Ak vyberáte podľa rozmerov uvedených výrobcov, dajte si pozor na to, že výrobky majú spravidla udaný vonkajší rozmer, teda rozmer pelechu vrátane jeho okrajov.
 
#4 Zvažujte preferencie vášho psíka
Pri výbere samozrejme berte do úvahy povahu vášho chlpáča. Ak rád oddychuje stúlený do klbka, najlepšie sa bude cítiť v okrúhlom alebo uzavretom pelechu. Pre bojkov sú vhodné pelechy s vyšším okrajom, kukane alebo búdky. Najväčšie šidlá preferujú otvorený priestor a budú milovať pelech, v ktorom si môžu svoje labky poriadne natiahnuť.
 
#5 Pelechy pre psích pacientov
Ak váš psík trpí poruchami pohybového aparátu, teda ho bolí chrbát alebo kĺby, doprajte mu špeciálnu starostlivosť v podobe zdravotného pelechu. Ortopedický pelech z pamäťovej peny pôsobí rovnako ako pri ľuďoch - pena sa prispôsobí telu zvieratka a zníži sa tlak na kĺby. Takéto pelechy zároveň ocenia aj starší psíkovia.
 

Nakupujte pelechy výhodne na Zoohit.sk
 
Vybrali ste si? Internetový obchod www.zoohit.sk nájdete nielen širokú ponuku pelechov pre psov, ale aj iné chovateľské potreby. Krmivo pre psov i mačky, mačacie stromy, potreby pre hlodavce, králikárne, potreby pre akvaristiku - skrátka, všetko, na čo si len spomeniete. Pri nákupe môžete navyše aj ušetriť, ak využijete Zoohit zľavový kupón z portálu Vašekupóny.sk.