Hľadáte autosedačku pre vaše dieťa? Toto sú topky

03.10.2018 Kristína Auto Zdielať
Hľadáte autosedačku pre vaše dieťa? Toto sú topky

Hľadáte vhodnú autosedačku pre vaše dieťatko? Pripravili sme pre vás prehľad najlepších autosedačiek v rôznych kategóriách. Pri jej nákupe navyše môžete využiť aj mega zľavy.

 


S príchodom dieťaťa do rodiny sa automaticky spája aj starostlivosť o jeho bezpečnosť. Mať kvalitnú autosedačku je preto pre väčšinu rodičov priorita. Veľa rôznych faktorov, ktoré voľbu tej správnej ovplyvňujú, nám rozhodovanie práve neuľahčuje. 
 

Čo treba zvažovať?
 
Kupovať autosedačku sa najmä po prvýkrát môže zdať nesmierne zložité. Stačí sa však trocha „rozkukať“ a rýchlo zistíte, že žiadna jadrová fyzika to nie je. Stačí si len vopred ujasniť, čo hľadáte.
 
   Bezpečnosť na prvom mieste
 
Prvou a základnou informáciou je, či konkrétna autosedačka spĺňa najnovšie bezpečnostné normy a či bola dostatočne otestovaná. V tomto prípade ide o Európsku bezpečnostnú normu ECE R44/04.
 
 
  Hmotnostná, resp. výšková  kategória
 
Druhým parametrom, ktorý musíte vziať do úvahy, je veľkosť autosedačky. Podľa výšky a váhy dieťaťa budete vedieť, v ktorej kategórii hľadať. Spolu je ich 5 a v súčasnosti ich zastrešuje spomínaná norma ECE R44/04. Podľa nej sa detské autosedačky delia do týchto základných skupín:
 
0/0+ (0-10-13 kg)
I (9-18 kg)
I/II (9-25 kg)
II/III (15-36 kg)
III - tzv. booster (podsedák)
 
 
   Cena
 
Tak, ako pri iných typoch tovaru, aj tu platí, že koľko značiek, toľko cenových relácií. Pre nejednu rodinu je kúpa autosedačky veľkou položkou v rodinnom rozpočte. Ak však jazdíte často a na dlhšie vzdialenosti, ide o nevyhnutnú investíciu. Ak hľadáte možnosť, ako pri kúpe novej autosedačky ušetriť, použite zľavový kód Feedo, v ktorom teraz nájdete tie najlepšie detské autosedačky roka 2018.
 

Toto sú najlepšie autosedačky pre rok 2018
 

Kategória 0-13 kg
 
Spoločnosť Cybex patrí medzi renomované značky výrobcov autosedačiek. Najnovšia generácia modelu ATON - Cybex ATON 5 je kvalitná a pohodlná autosedačka, ktorá vďaka šikovnej konštrukcii rastie spolu s dieťaťom. Zaujímavosťou sú L.S.P System navrhnutý na tlmenie bočných nárazov, výškovo nastaviteľná opierka hlavy (8 pozícií), integrované vedenie pásov a XXL sklápacia strieška, ktorá poskytuje vysokú ochranu pred slnkom (UVP50+).

Cybex ATON 5

 
Kategória 9-18 kg
 
Značka Römer je dobre známa aj u nás. Model King II LS je dobrou voľbou, ak hľadáte autosedačku upevnenú v smere jazdy, a zároveň, ak vaše auto nepodporuje pripútanie systémom Isofix. Bezpečnú jazdu zaistí 3-bodové upínanie pásom vozidla, svetelný a akustický indikátor pásov, bočnice a hrudné podušky proti všetkým nárazom. Pohodlie garantuje výškovo nastaviteľná opierka hlavy a polohovacie operadlo.

King II LS

Kategória 9-36 kg
 
Dostať za cenu jednej autosedačky rovno dve? So Cybex Pallas M-Fix je to možné. Tento model spája to najlepšie z rady Solution s niekoľkými praktickými vylepšeniami. V prvom rade ponúka možnosť využitia po dlhý čas (od 1-12 rokov veku dieťaťa). Z iných pozitív stojí za zmienku bezpečnostný polstrovaný pult, ktorý sčasti plní funkciu airbagu (použiteľný cca do troch rokov alebo 15 kg), ďalej L.S.P. System, 12 polôh pre opierku hlavy a systém ventilačných kanálikov zaisťujúcich pohodlie aj počas horúcich dní.

Cybex Pallas M-Fix

Kategória 15-36 kg
 
Maxi-Cosi Rodi XP je odpoveďou na dopyt po ľahkej autosedačke z najvyššej kategórie. Pri svojej váhe iba 4 kg však ponúka veľa. Medzi zaujímavé benefity patrí nastaviteľná opierka hlavy aj ramien. Dá sa teda zväčšiť do výšky aj do šírky. Navyše chrbtová časť sa po dovŕšení vhodného veku dá odopnúť a zostane praktický podsedák, ktorý dieťa využije ešte aspoň dva roky. Model Rodi XP je na trhu vo dvoch variantoch – jeden využívajúci na pripútanie bezpečnostné pásy, druhý so stabilnejším Isofix upevnením.

Maxi-Cosi Rodi XP