Diaľničná známka 2019: Poznáme jej cenu aj platnosť

05.12.2018 Kristína Auto Zdielať
Diaľničná známka 2019: Poznáme jej cenu aj platnosť

Na konci januára skončí platnosť elektronickej diaľničnej známky 2018. Prečítajte si, koľko si zaplatíte za novú a ako bude jej nákup čo najpohodlnejší.

 

Koncom januára si budú musieť vodiči za využívanie slovenskej diaľnice opäť zaplatiť. Aj keď na kúpu novej stále zostáva kopec času, rozhodne si jej kúpu nenechávajte na poslednú chvíľu. V predvianočnom a novoročnom zhone sa totiž pokojne môže stať, že na ňu jednoducho zabudnete. Prinášame vám prehľad toho, čo by ste o elektronickej známke pre rok 2019 rozhodne mali vedieť. 



Cena a dĺžka platnosti


Dohady ohľadom cien diaľničných známok vyvolávajú koncom roka vždy vlnu nevôle. Tento rok si však môžu všetci vodiči vydýchnuť. Na cenách eZnámky sa ani tento rok nič meniť nebude. Za najdrahšiu, ročnú známku, tak zaplatíte 50 eur, mesačná vás vyjde 14 eur a najlacnejšiu 10 - dňovú zakúpite za 10 eur. Meniť sa nebude ani ich časová platnosť. Ročná diaľničná známka nadobudne platnosť 1. januára 2019 a skončí 31. januára 2020.

 
Typ známky Cena Platnosť
Ročná 50 eur do 31.1.2020
Mesačna 14 eur 30 dní od začiatku platnosti
10 - dňová 10 eur 10 dní od začiatku platnosti


Výhodou nového systému je, že si vodiči priamo pri jej kúpe vedia nastaviť deň, od ktorého nabudne známka platnosť (výnimkou je len ročná známka). Známku si teda môžete kúpiť už dnes a nastaviť jej platnosť na ľúbovoľný deň v roku. 

 

Kde si ju môžete zakúpiť? 


Eznámka so sebou prináša aj ďalšiu výhodu. Zatiaľ, čo ste si klasické diaľničné známky mohli zakúpiť len na výdajných miestach alebo napríklad čerpacích staniciach, tie elektronické si dokážete zakúpiť priamo z pohodlia vášho domova. Spôsob je rovnaký, ako pri nákupe akéhokoľvek iného tovaru cez internet. 

Na kúpu novej diaľničnej známky vám vystačí pripojenie na internet, a potom už len počítač, mobil alebo tablet. Na portáli eznamka.sk iba zakliknete možnosť "kúpiť"  a vďaka intuitívnemu rozhraniu zvládnete celý proces raz-dva. Po vykonaní transakcie vám pristane v schránke potvrdenie o platnosti aj dokladom o zaplatení. 

 
 
Zdroj: SkyToll