Ako nakúpiť najlacnejšie alebo ako nakupujú majitelia eshopov

15.06.2017 Kristína Nakupovanie Zdielať
Ako nakúpiť najlacnejšie alebo ako nakupujú majitelia eshopov

Internet je skvelý nástroj, vďaka ktorému môžete len za pár minút ušetriť stovky eur na nákupoch. Len musíte vedieť ako. Preto sme spýtali majiteľov eshopov, ako nakupovať najlacnejšie.

Aj keď výber produktu je väčšinou dôležitejší, ako nájdenie najlacnejšieho predajcu, preskočíme prvý krok a budeme predpokladať, že už viete, ktorý konkrétny produkt si chcete kúpiť. Produkt môže a často aj ponúka niekoľko eshopov. Ako nájsť ten najlacnejší?

Majitelia eshopov musia dennodenne porovnávať svoje ceny s konkurenčnými eshopmi, preto sme sa spýtali ich, ako hľadajú najlacnejšiu ponuku na trhu. Odpoveď bola pomerne často rovnaká... V zásade vždy kontrolujú a alebo kombinujú tieto 3 zdroje:

1. Google vyhľadávanie

2. Porovnávač cien, napr. Heuréka

3. Zľavový kupón, napr. na Vasekupony.sk ;)

Ako uvidíte, použitie len jednej z týchto stratégií, čo je najčastejší prípad bežných nakupujúcich, vás nedovedie vždy k tej najlacnejšej ponuke. Ušetriť pritom môžete desiatky percent. Najlepšie asi bude ukázať si to na príkladoch.

Ak viete, ako na to a nechce sa vám ďalej čítať presný návod, uvedieme výsledky:

1. Najprv sme hľadali slnečné okuliare. Zistili sme, že hľadanie cez Google nás dostalo k najlacnejšej ponuke 144,00 eur. Pritom ten istý produkt ste mohli kúpiť aj za 239 eur! Ušetrených skoro 100 €.

2. Potom sme hľadali práčku Whirlpool, kde sme prišli na to, že Google hľadanie bolo mierne drahšie ako to, čo sme našli cez Heuréku. I keď eshop na Heuréke bol len o 4 eurá lacnejší, a to 215,99 eur. Najdrahší predajca ale ponúkal túto práčku za 320 eur. Tzn. úspora teoreticky aj viac ako 100 eur.

3. V poslednom prípade, každý ponúkal klimatizáciu Klarstein Windwakeri za približne rovnakú cenu 479,90 eur. Nájdením a použitím kupónu na zľavu -7 percent ju ale kúpite za 446,31 eur. V tomto prípade teda zľavový kupón vyšiel najlepšie a úspora bola tých 34 eur.

Vychádza z toho, že musíte skúšať všetky 3 možnosti. I keď Google a Heuréka zväčša ponúkajú veľmi podobné výsledky.

 

Keď vyhrá Google

Predstavte si, že chcete kúpiť slnečné okuliare Ray-Ban Aviator Classic RB3025 001/58. Ako nájsť, kto ich predáva najlacnejšie?

1. Zadáte názov produktu do Googlu a postupne preklikáte prvú a druhú stranu výsledkov.

Ray-Ban zľava Vašekupóny.sk

 

Zistíte nasledovné:

Tento model slnečných okuliarov, ktorý sa nám zapáčil sme našli v istej kamenej predajni, kde ho ponúkali za 239,00 €. Ak by sme na Google nič nehľadali,  kúpili by som ich v kamennej predajni, kde sme ich našli. Hľadaním konkrétneho modelu na Googli sme však našli predajcov,  ktorý tento konkrétny model predávali za 124,00€

eyerim vašekupóny.sk zľava

Pár minútovým hľadaním sme práve ušetrili takmer 100 €. Medzi ponúkajúcimi ale bol aj eshop, ktorý tento model predával za 333 eur s DPH. Tzn. teoreticky sme mohli ušetriť viac ako 200 eur!

 

2. Ďalší krok je pozrieť sa na Heureka.sk, či tam nenájdete ešte lacnejšiu ponuku.

 

eyereim ray ban zľava vašekupóny.sk

Zistili sme nasledovné:

Tí, čo sú najlacnejší, inzerujú zároveň na Heuréke a nič lacnejšie sme nenašli. Nie vždy to tak ale je. Uvedieme si nižšie opačný príklad.

3. Posledný krok, pozrieť sa, či niektorý eshop neponúka na tovar zľavové kupóny. V tomto prípade sme našli ešte zľavový kupón na zľavu – 5%. Nakoniec sa nám podarilo ušetriť viac ako 100€

 

 

Keď vyhrá Heuréka

Podobne si predstavte, že chcete kúpiť práčku Whirlpool AWO/C 6304.

1. Zadáte názov produktu do Googlu a postupne preklikáte prvú a druhú stranu výsledkov.

whirlpool vašekupóny.sk zľava

 

Zistíte, že mimo Heuréky je najlacnejším eshopom Hej.sk, ktorý predáva tento produkt za 219 €.

 

eyerim vašekupóny.sk

 

2. Ak ale zadáte tento produkt do Heuréky, nájdete ho za 216 € s DPH.

Otázka potom samozrejme je, či kvôli 4 eurám kúpite u menej známeho eshopu. To už necháme na vás.

3. Ako tretí bod sa pozriete, či na daný tovar neponúka niektorý predajca zľavový kupón. V tomto prípade sme našli zľavový kupón na -10 € zľavu avšak uplatniť sa dal až pri nákupe od 250€

 

Keď vyhrá zľavový kupón

Predstavte si, že chcete kúpiť klimatizáciu KLARSTEIN WINDWAKER B 9, BIELA, INVERTOR SPLIT, KLIMATIZÁCIA, 9000 BTU, A

1. Ak sa pozriete na Google, najlacnejšie ho nájdete za 479,90 €.

klarstein vašekupóny.sk

2. Ak sa pozriete na Heuréku, nájdete ju tiež za 479,90 €.

 

klarstein windwaker vašekupóny.sk

3. Ak sa ale pozriete na zľavový kupón Elektronic-star  zistíte, že ju na elektronic-star.sk kúpite s 7% zľavou za 446,31 € Vďaka zľavovému kupónu sme ušetrili až 34 €

vašekupóny.sk